Vinařství pod Pálavskými vrhy v e-shopu Dejsivino.cz

Zakladateli tohoto vinařství (založeného 11. dubna 2022) jsou Zdeněk Jonáš a Jiří Holec. K týmu patří také Ing. Veronika Holcová a Jarka Holcová. V letech 2022 a 2023 došlo k kompletní přestavbě a modernizaci vinařství, které se nachází v obci Bavory, přímo pod malebnou Pálavou.

Vinice o rozloze 2 hektary se rozprostírají v oblastech Maliny a u Rybníčka. Vinařství pod Pálavskými vrchy se zaměřuje na pěstování tradičních odrůd typických pro Pálavskou oblast, mezi něž patří Tramín červený, Pálava, Ryzlink rýnský, Ryzlink Vlašský, Zweigeltrebe, Rulandské modré, Neuburg a Veltlínské Zelené.

Proces vinohradnictví a vinařství je prováděn s péčí a láskou, přičemž až 90 % prací je vykonáváno ručně, včetně sběru hroznů. Zpracování hroznů a tekutin je realizováno s využitím moderních technologií.

Vina zrají v historickém, sto let starém vinném sklepě a v sudech vyrobených z akátového dřeva. Roční produkce vinařství dosahuje přibližně 10 000 lahví a zahrnuje bílá, červená, růžová i perlivá vína.

Návštěvníkům nabízejí posezení v interiéru sklípku s krbem pro 25 osob a venkovní posezení pro 50 osob. Díky kuchařským dovednostem pana Zdeňka Jonáše je možné ochutnat široký výběr pokrmů, včetně bufetů, tapas a grilovaných specialit.

Na podzim je možné degustovat domácí uzeniny, klobásy, sýry a další produkty z naší udírny, včetně sirupů, pražených dýňových semínek, marmelád a chutney. Degustace se nabízí jak v prostorách vinařství, tak externě. Přesvědčíme vás, že magie degustace začíná přímo ve vinici s ohromujícím výhledem na Pálavu.

Co se týče interní organizace, Jiří Holec zastřešuje provoz strojů a práce ve vinici. Zdeněk Jonáš se věnuje výrobě vína, vaření, marketingu a degustacím. Ing. Veronika Holcová má na starosti administrativu, obsluhu, marketing a výzdobu, zatímco Jarka Holcová se stará o vinice, pečení, výrobu marmelád a péči o zahrady. Celý tým se podílí na různých činnostech podle potřeby a zajišťuje tak plynulý provoz vinařství.