RIPASSO VALPOLICELLA 2008, SUCHÉ, 0,75 L




Detailní popis produktu
Metoda Ripasso spočívá v druhotné fermentaci vína na usušených slupkách z Amarone, čímž se výrazně zvyšuje jeho struktura, komplexnost a chuťová intenzita. Výsledkem je víno s bohatšími aromatickými tóny, větší plností a jemnějším taninem. Jde o víno s výrazným potenciálem k dalšímu zrání.
Jak víno vznikalo?
Víno zrálo 2 roky na velkých dřevěných sudech
Analytika:
Odrůda: 75% Corvina, 15% Corvineone, 10% Rondinella
Zbytkový cukr: 0,7 g/l
Celkový obsah kyselin: 5,3 g/l
Obsah alkoholu: 15 % obj.
Uzávěr: korek
Zatřídění:
Vinařská země: Itálie
Vinařská oblast: Veneto
Vinohrad:
Stáří vinic: Vinice z roku 1978
Podloží: vápenec, skála
Párování s jídlem: Skvělé k pokrmům ze zvěřiny, těstovinám s výraznými omáčkami, slaným koláčům nebo červenému masu
Ocenění: Decanter, Gold 96 points
Doplňkové parametry
Kategorie: | Italská vína |
---|---|
Barva: | Červené víno |
Cukernatost: | Suché |
Ocenění: | Decanter, Gold 96 points |
Objem: | 0,75 L |
Technologie výroby: | Zrálo v sudu 24 měsíců |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.