Champagne

Šampaňské víno je šumivé víno, které se vyrábí tak, že se v láhvi vyvolá sekundární kvašení vína, čímž vzniká oxid uhličitý. Víno s označením Champagne se může vyrábět pouze ve francouzské oblasti Champagne-Ardenne. Tato zásada je v Evropské unii zakotvena ve statutu chráněného místa původu (PDO). Výroba šampaňského je povolena z odrůd Rulandské modréPinot Meunier  a Chardonnay

Chardonnay – vyznačuje se jemným aroma a výraznou kyselinkou. Zraje pomalu a přináší svěží květinové a ovocné tóny. 
Pinot Noir – přináší aroma vyzrálého ovoce a dává šampaňskému potřebnou sílu a tělnatost. 
Champagne Pinot Meunier v němž je odrůda mlynářka (meunière) zastoupena větším dílem, má poněkud menší potenciál k zrání.



4 položek celkem
5cfc254e1ce08701d07516750b222213
645 Kč

Champagne složeno z odrůd Rulandské modré a Chardonnay. Krásná a vyvážená chuť.

+ další
1585/SUC
Champagne
875 Kč

Barva je zlatavá se zelenými odlesky. Buket je ovocný s nádechem jarních květin. Chuť je strukturovaná s bohatým perlením.

+ další
1219/BRU
Dom Caudron, Prediction, Natur Brut, 0,75 l
990 Kč

Barva světle zlatavá, ovocné aroma, chuť s limetkovými tóny a lehce medovým závěrem - to jsou typické znaky pro Prediction. 

+ další
2304/BRU
Dom Caudron, tajemství dozáže
3 200 Kč

Dárková kazeta obsahující 3 láhve Champagne Prediction ve variantách Natur Brut, Brut a Demi-Sec. Součástí balení je knížečka v češtině s informacemi o tomto šampaňském domě a...

2307/BRU

Traduje se, že tajemství bublinek ve víně čili šampaňské víno jako takové objevil benediktinský mnich Dom Pérignon. Druhá, pravděpodobnější verze však tvrdí, že se je naopak snažil z šampaňského vína dostat, když se v něm vytvořily přirozenou cestou druhotným kvašením (pravděpodobně při převozu „šampaňských“ vín z Francie do Anglie). Nepochybně však přispěl k historii a výrobě šumivého šampaňského vína. 

Rozdělení šumivých vín podle obsahu cukru:

Brut nature – Obsah cukru je nižší než 3 g na 1 litr. Údaj lze užít pouze na produkty, kterým po druhotném kvašení nebyl dodán žádný cukr.
Extra brut – Obsah cukru se pohybuje mezi 0 a 6 g na 1 litr.
Brut – Obsah cukru je nižší než 12 g na 1 litr.
Extra dry – Obsah cukru se pohybuje mezi 12 a 17 g na 1 litr.
Dry – Obsah cukru se pohybuje mezi 17 a 32 g na 1 litr.
Demi-sec – Obsah cukru se pohybuje mezi 32 a 50 g na 1 litr.
Doux – Obsah cukru je vyšší než 50 g na 1 litr.

Doprava zdarma
Doprava zdarma
při objednání nad 1999 Kč
Široká nabídka
Široká nabídka
tuzemských i zahraničních vín
Telefonicky poradíme
Telefonicky poradíme
721 434 181
Vína od malých vinařů
Vína od malých vinařů
která jinde neseženete