MENDELOVA UNIVERZITA, CERASON 2023, SUCHÉ, 0,75 L




Detailní popis produktu
Mladší moravská odrůda, která se zrodila křížením Svatovavřineckého a Fratavy. Vznikla v roce 1985 a už podle jména – odkazujícího k třešni (cerasus) – napovídá, jaké aroma ti nabídne. V chuti se objevují šťavnaté třešně, višně a červený rybíz, doplněné lehkou kořenitostí a příjemnými tříslovinami. Cerason je většinou lehčí a svěží červené víno, které si zachovává ovocný charakter a výborně se pije i mladé. Někdy připomíná mladá francouzská Beaujolais, ale s typicky moravským rukopisem.
ZATŘÍDĚNÍ VÍNA:
Ročník: 2023
Odrůda: Cerason
Řada: Professor
Přívlastek vína: Moravské zemské víno
Původ vína: ČR
Vinařská oblast: Morava
Vinařská podoblast: Mikulovská
Vinařská obec: Lednice
Viniční trať: Na Valtické
ANALYTIKA:
Obsah alkoholu: 14 % obj.
Zbytkový cukr: 0,6 g/l
Celkový obsah kyselin: 7,2 g/l
Celková produkce vinařství: 10 000 lahví
Počet vyrobených lahví odrůdy: 1 000 ks
Expozice a nadmořská výška: jihozápad 170 – 200 m n. m.
Půdní složení: hlinito-písčitá
Systém tažení révy: rýnsko-hessenské – 4 400 hlav / ha
Stáří vinice: 10 let
Výnosnost: 12 t/ha
Sběr hroznů: ruční sklizeň
Párování s jídlem: Díky své ovocnosti a jemnosti se hodí k těstovinám, sýrům s bílou plísní nebo jen tak k posezení s přáteli.
Proč vybrat Cerason: Cerason z Mendelovy univerzity tě dostane svou lehkostí a šťavnatou ovocností. V chuti najdeš třešně, višně i červený rybíz, což z něj dělá svěží červené víno ideální jak k těstovinám nebo sýrům, tak i jen tak k večernímu posezení. Pokud hledáš víno, které se pije s lehkostí a zároveň nese moravský rukopis, Cerason je skvělá volba.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mendelova Univerzita |
---|---|
Barva: | Červené víno |
Přívlastek: | Moravské zemské víno |
Cukernatost: | Suché |
Objem: | 0,75 L |
Řada: | Professor |
Technologie výroby: | Sur-lie, zrálo v sudu |
Uzávěr: | Korek |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.