VINAŘSTVÍ ŠEBESTA FILIP

Vinařství Šebesta Filip Vracov u Kyjova

VÍNO VYROBENO S ÚCTOU K PŘÍRODĚ

Největší sympaťák a favorit našeho e-shopu! Filip je je skvělý vinař z Vracova u Kyjova. Své první víno nalahvoval v roce 2015. Vše začalo, když se děda rozhodl předat svůj nejstarší vinohrad vnukovi. Filip Šebesta je pokračovatelem již čtvrté generace v této vinařské rodině. S výrobou vína začal praděda pro svou vlastní spotřebu. Děda Josef již začal víno nabízet zákazníkům a založil Vinařství Fridrich Vracov. Jeho syn Zdeněk zmodernizoval výrobu a zapracoval na prestižnosti vinařství. Filip Šebesta si v této vinařské rodině vytváří svou vlastní kolekci vín pod svým jménem s etiketou kroje z Vracova. Slovácká obec Vracov se může pyšnit největším počtem krojovaných v republice. Tento folklór a veselí se pak promítá i do zdejších vín. Zkušenosti tedy čerpá z tradic a znalostí předků. Jeho příbuznou je také skvělá mladá vinařka Hanka Fridrichová, kterou v e-shopu také exkluzivně zastupujeme. Je to rodina skvělých vinařů a láska k vínu se zde dědí z generace na generaci.

Filip říká: "Od dědy jsem se naučil klást důraz na kvalitu hroznů ve vlastním vinohradě, kdy začínám utvářet víno již na keři. Strýc mně zase ukázal moderní a šetrnou výrobu vína. Od obou si beru především zdravý selský rozum při výrobě s minimem zásahů. A za mírné pomoci tak nechávám vínu naplno rozvinout svůj charakter."

Ve vinohradech Vinařství Šebesta rostou tradiční odrůdy typické pro tuto oblast jako Rulandské bílé, Ryzlink rýnský či Sylvánské zelené a také novější PIWI odrůdy Solaris nebo Hibernal. Vyhlášené viniční tratě Vracovska, hlinito-písčitá půda a příjemně orientované jižní svahy v blízkosti přírodního úkazu Moravské Sahary a Dúbravských lesů vytváří jedinečný mix pro vyzrávání kvalitních velkých vín. To vše je umocněno oblíbeným kupážováním. V nabídce najdete většinu vín jako Cuvée. Na Cuvée je Filip opravdu mistr a má pro kupáž mimořádný cit. Jeho vína Cuvée mají skvělou senzorickou stabilitu, ale Filip také dokáže získat ze základních vín to nejlepší a vyrobit špičkový výsledný produkt.

 "Kupážujeme různé odrůdy, které se navzájem podporují, mísíme také stejnou odrůdu z různých termínů sklizně nebo sklizenou v různých vinohradech. Máme také vždy od dané odrůdy vysazeno několik klonů a to vše pro to, aby naše vína byla ještě komplexnější, zajímavější, hravější a naše práce ve sklepě rozmanitější :)", říká Filip Šebesta.

Videoprezentaci vín a představení Vinařství Filipa Šebesty si můžete poslechnout na našem YouTube kanále:

7 položek celkem
Vinařství Šebesta Filip Zemské víno Hibernal Sauvignon
Novinka
250 Kč

Bezinkové opojení. Je až s podivem sledovat, jak se dvě osobité a dominantní odrůdy Hibernal a Sauvignon scelí v poměru 6:4 a vytvoří jednotnou harmonickou linii bezového květu.

+ další
109/POZ
VINAŘSTVÍ ŠEBESTA, RULANDSKÉ/RULANDSKÉ2021, POLOSLADKÉ, 0,75 L
Novinka
250 Kč

Rulandské bílé je polosuchá a je tak příjemně šťavnatá. Expresivní vůni citrusů podtrhuje vůně chlebové kůrky.   

+ další
106/VYB
VINAŘSTVÍ ŠEBESTA, RYZLINK/SYLVÁNSKÉ 2021,POLOSUCHÉ, 0,75 L
Novinka Tip
250 Kč

Léty prověřené Cuvée Rýňáku a Sylvánu dalo opět vzniknout nádhernému vínu s širokou vůní medového propolisu, sušenými květinami a čerstvě rozkvetlým lipovým květem.

+ další
118/POZ
VINAŘSTVÍ ŠEBESTA, SAVILON 2021, SUCHÉ, 0,75 L
Tip
250 Kč

Plnost, vyváženost, aromatika – tyto vlastnosti přesně vystihují toto jedinečné víno, získané z české rezistentní odrůdy Savilonu. Savilon je krásně ovocný po angreštu a...

+ další
103/POZ
VINAŘSTVÍ ŠEBESTA, SOLARIS 2021, SLADKÉ, 0,75 L
250 Kč

Pro milovníky sladkých vín je stvořen tento Solaris se 47 gramy zbytkového cukru. Kromě opojného cukru nabídne také potěšení v podobě pampeliškového medu.

+ další
112/SLA
VINAŘSTVÍ ŠEBESTA, TRAMÍN ČERVENÝ 2021, POLOSLADKÉ, 0,75 L
250 Kč

Tramín červený s bohatou navrstvenou vůni čajových růží a kořenitou vůni sušených bylinek. Chuť je příjemně nasládlá a jemná.

+ další
115/POZ
VINAŘSTVÍ FILIP ŠEBESTA, FRANKOVKA 2023, SUCHÉ, 0,75 L
260 Kč

Čokoládová divokost se ukrývá v tomto víně, které rok zrálo ve francouzském barrique sudu. Odtud vznikl lehký nádech hořké čokolády, který doplňuje borůvkovou divokost...

+ další
100/SUC

Stránka 1 z 1 - 7 položek celkem