Neohodnoceno

VILLA SPARINA, MONTEROTONDO, GAVI DI GAVI, DOCG, SUCHÉ, 0,75 L

Víno má zářivou brilantní barvu, voní po vyzrálých hruškách, koření a zelenině s jemnými botrytickými tóny. Má intenzivní suchou a minerální chuť po lesním medu, másle s krásně svěžím a dlouhým závěrem.

Na objednávku
Kód: 1063
1 425 Kč
Doprava zdarma
Doprava zdarma
při objednání nad 1999 Kč
Široká nabídka
Široká nabídka
tuzemských i zahraničních vín
Telefonicky poradíme
Telefonicky poradíme
721 434 181
Vína od malých vinařů
Vína od malých vinařů
která jinde neseženete

U městečka Gavi v Piemonte, na vyvýšenině „Monterotondo“ slunce, lesy a přímořský vánek od ligurského moře vytváří ideální mikroklima pro pěstování révy. Zde rodina Moccagatta založila po dlouholeté zkušenosti s vinohradnictvím vinařství VILLA SPARINA. Vinařství, které se dokázalo prosadit s tradičními víny vyrobené inovační technologií. Dnes je Villa Sparina prestižní etiketou, která zhodnocuje tradici území Gavi a Monferrato a je díky svému stylu, kvalitě a specielní láhvi nezaměnitelná s jinými víny světa.

Vinařství Villa Sparina se rozkládá na 100 hektarech, z čehož je 60 osázeno révou, zbylých 40 jsou lesy, které společně s vánkem od ligurského moře dávají vínům jedinečný charakter. Největší část vinic na kopcích Monterotonda je osázeno odrůdou Cortese, zatímco vinice v údolí Cassinelle, jsou osázeny Dolcettem a Barberou. Duše a charakter vín Villa Sparina je dána především vlastnostmi „Monterotonda“ Nejnoblesnější bílá vína selekcí odrůdy Cortese pochází právě odsud. Nejlepší červené víno“Rivalta“ pochází z vinice Bormida, o rozloze 9 ha, na kopcích Aqui Terme u Monferrata. Stefano Moccagatta, který po svém otci vinařství vede, je člověk rázného charakteru, který se projevuje i v jeho vínech, která patří v regionu nekompromisně k nejlepším. 

 

První ročník: 1997

Oblast: Piemonte, Monferrato, Gavi

Počet vyráběných láhví: 7700 - 0,75 l a 340 - 1,5 l

Odrůda: Cortese z obce Gavi

Expozice a nadmořská výška: jihozápad 350 m n. m.

Půdní složení: hlinito-kamenité

Systém tažení révy: guyot – 4200 hlav / ha

Stáří vinice: 50 let

Výnosnost: 35 hl / ha

Vinifikace: ruční třídění hroznů, studená kriomacerace rmutu, jemné lisování, jablečno – mléčná fermentace, zraje 4 měsíce v bariku, 4 měsíce v nerezu, rok v láhvi.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení