VINAŘSTVÍ POD RADOBÝLEM, SEKT GABRIELA 2020, BRUT NATURE, 0,75 L

390 Kč
Na dotaz
Varianta

Sekt rosé vyrobený z odrůdy Pinot noir tradiční metodou kvašením v láhvi. 

Detailní informace

Doprava zdarma
Doprava zdarma
při objednání nad 1999 Kč
Široká nabídka
Široká nabídka
tuzemských i zahraničních vín
Telefonicky poradíme
Telefonicky poradíme
721 434 181
Vína od malých vinařů
Vína od malých vinařů
která jinde neseženete

Detailní popis produktu

Typická odrůdová barva, vůně i noblesní charakter jsou odkazem na použitou odrůdu. Suchý sekt se svěžím ovocným projevem, příjemnou kyselinkou a elegantním jemným perlením. Sekt byl pojmenován po nyní 10-ti leté Gabriele, dceři zakladatelů vinařství. Kopec Radobýl, typický pro etikety všech tichých vín, byl proto v případě sektu vystřídán motivem dívky v bublinkách.

Zatřídění: 
sekt rosé – brut nature
Odrůda: 100 % Rulandské modré

Původ

Vinařská oblast: Čechy
Vinařská podoblast: Litoměřická
Vinařská obec: Žalhostice

Zbytkový cukr: 1,8 g / l
Obsah alkoholu: 12,5 % obj.

Vinifikace

Ruční sběr hroznů odrůdy Pinot noir dne 9. 10. 2020. Velmi šetrné lisování nízkým tlakem bez naležení hroznů na slupkách. Klidné kvašení v nerezovém tanku při řízené teplotě 16 °C. V červnu 2021 bylo víno Pinot noir rosé nalahvováno do silnostěnných sektových lahví za přidání druhotného zákvasu vyráběného dle tradiční francouzské receptury, jelikož se jedná o sekt vznikající tradiční metodou kvašením v lahvi. Zrání sektu v chladném sklepě po dobu 12 měsíců. Následně setřásání kalů a degoržování sektu na originálních francouzských strojích. Uzavřeno korkem v červnu 2022.

Gastro doporučení

Vhodné jako aperitiv pro nejen slavnostní příležitosti. Díky své komplexní chuti a příjemné kyselince krásně doplní mnohé lehké pokrmy, plody moře, ryby.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Moravské sekty a Frizzante
Barva: Růžové víno, Šumivé a perlivé víno
Cukernatost: Brut nature
Objem: 0,75 L
Technologie výroby: Kvašení vína v láhvi

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.